top of page
Video Channel Name

Video Channel Name

Donation Boxes

ONS VERHAAL

The Kasulu Foundation gelooft dat onderwijs een kans is voor jonge mensen om een beter leven voor zichzelf en voor hun families op te bouwen, daarmee geeft het hoop voor de toekomst en kan de vicieuze cirkel van armoede worden doorbroken.

 

Wij geloven in de aangegane verplichting van de rijkere wereld en haar bereidheid ons te ondersteunen en haar rijkdom te delen met de behoeftigen zodat we onze doelen kunnen bereiken en bijdragen aan de dialoog tussen Noord en Zuid.

GELIJKE KANSEN VOOR IEDEREEN

The Kasulu Foundation is een non-profit organisatie die als doel heeft kinderen van arme gezinnen in Tanzania de kans te geven om naar school te gaan.

n1_edited.jpg

KASULU DISTRICT

Kasulu District bevindt zich in het noordwesten van Tanzania, het is een van de zes districts van de Kigoma regio, dat ongeveer 2.1 miljoen (2012) inwoners heeft en is 9.324 vierkante kilometer groot (ong. 4 keer kleiner dan Nederland). Dit is een van heel erg achtergebleven regio's qua ontwikkeling.

 

Kasulu District beschikt over bijna 426 duizend inwoners (2012). Veel inwoners van het district Kasulu leven van hun land waar mais, bonen, bananen, cassave en veel fruit zijn getelt. De wegen zijn vaak onbegaanbaar vooral in het regen seizoen. Het is vaak moeilijk om van de ene locatie naar de andere te gaan, dit maakt het heel lastig voor zieke mensen, bijvoorbeeld, om van huis naar een ziekenhuis te gaan. 

Brainstorm_edited.jpg

HOE HELPEN WIJ?

The Kasulu Foundation werkt samen met de locale kerk in Kasulu district, west Tanzania.

Het bereiken en stimuleren van ouders en locale gemeenschappen wordt gedaan door de nonnen en pater die in Kasulu district wonen en werken. Zij zijn degenen die de gemeenschappen kennen en weten wie er niet naar school gaan vanwege welke redenen (weeskinderen, straatkinderen, kinderen uit families die zich een schoolgaand kind niet kunnen veroorloven).

 

De ouders die kinderen hebben in de schoolleeftijd kunnen zich aanmelden voor sponsoring mbv een aanvraagformulier. De locale kerk maakt de selectie wie in aanmerking komt voor sponsoring. De sponsoring is onafhankelijk van religie of politieke kleur van ouders of kinderen

bottom of page