top of page
Newspapers

NIEUWS

Volg de laatste TKF ontwikkelingen

Evelyna_edited.jpg

Mijn naam is Evelyne Fabian Moses, ik ben 23 jaar oud. Ik studeer aan het Padre Pio Health College in Dar es Salaam. Hier studeer ik verpleegkunde op diploma-niveau van drie jaar en ik zit in het eerste semester van het tweede jaar. Ik ben het eerste kind dat in ons huis is geboren, mijn moeder heeft het geluk gehad om vier kinderen te hebben. We wonen alleen bij moeder nadat we onze vader zijn verloren.
Ik heb de afgelopen 5 jaar hulp van de stichting gekregen om een deel van mijn studiekosten te betalen. Ik wil mijn dank uitspreken aan u, sponsors, voor het vasthouden van mijn hand tot waar ik nu ben gekomen. Door te hoege studiekosten, moest ik mijn studie
even stoppen en dat heeeft ertoe geleid dat ik het jaar moest overdoen. Door hulp zit ik nu weer op school. Dit jaar is het schoolgeld weer verhoogd naar Ts. 2.990.000 (€1.245). Dat is een hele grote uitdaging voor mij.
Mijn droom na het vinden van een baan is om de kansarmen, en mijn familie in het algemeen, te helpen.
Asanteni sana!

Met het doel om armoede en ziekte te bestrijden op oog, heeft The Kasulu Foundation een educatief centrum gebouwd. Het educatieve centrum is in de eerste instantie bedoeld voor vrouwen en jeugd. Zij krijgen nu toegang tot een aantal elementaire opleidingen in computervaardigheden. Bovendien kunnen zij nu bijeenkomen om bijvoorbeeld te discussiëren over hun eigen ontwikkelingen of om samen met oplossingen te komen wat betreft het onderwijs dat bestemd is voor hun kinderen.  

n1.jpeg

Een veranderende Kasulu

Vandaag de dag zijn er veel ontwikkelingen in Kasulu. De 120-km weg van Kigoma naar Kasulu is in 2020 afgemaakt en dit zal voordelig zijn voor de vishandel van de vissen die uit de Tanganyika-meer gevangen worden, en de oogst uit omringende dorpen bevorderen.

School Kids

Doormiddel van dit nieuwsbericht willen wij u op de hoogte stellen van de laatste onwtwikkelingen omrent de studenten die de stichting heeft kunnen helpen met de hulp van uw bijdrage. Daarvoor willen wij u nogmaals van harte bedanken en hopelijk blijft u een bijdrage leveren, want alleen dan zijn wij in staat om meerdere inwoners te helpen zoals deze inwoners. 

bottom of page